lørdag, oktober 30, 2004

kjærlighet

Det er skremmende å tenke på at jo mer du blir kjent med en person, jo mer oppmerksom blir du på alle sidene til denne personen, og alle personer har mange negative sider. Skulle ønske jeg kunne fjernet bjelken i mitt eget øye før jeg fjernet flisen i andres. Det er så utrolig vanskelig å elske alle, elske mennesker med Guds kjærlighet. Og tenk at det er faktisk de menneskene vi egentlig ikke liker så godt, som virker teite, håpløse, overflatiske og frekke som trenger kjærligheten vår mest. Det er som dalai lama sa: "Om du noen gang ikke får det smilet du forventer, vær sjenerøs og gi dem ditt, for ingen trenger et smil mer enn den som ikke klarer å smile til andre." Og akkurat slik er det jo med kjærlighet. De som ikke klarer å vise kjærlighet til andre, de som ikke har funnet Gud, ingen trenger Han og hans og din kjærlighet mer. Og det er akkurat disse tilfellene vi har så lett for å gi opp på og unngå, når det er disse som virkelig trenger kjærligheten aller mest.

Så har du den kjærligheten mellom gutt og jente. Tine sa en gang at kanskje det hun ønsket seg mest med en kjærest var at hun kunne finne en hun kunne stole 100% på og dele absolutt alt med. Nå er jeg et spesielt håpløst tilfelle når det gjelder dette, men hallo. Jeg ser bare ikke for meg hvordan jeg kan møte en gutt jeg kan dele absolutt alt med, når jeg sliter nok med å snakke med mine nærmeste venner, som jeg tross alt har kjent hele livet, vært uvenn med halve livet for så igjen og vært bestevenner resten av livet med. Tine sa også en gang at jeg var gift med Gud, og jo takk, jeg tror jeg er det. Gutter er sikker ikke helt tingen for meg.

Likevel er jo ikke helt uinteressert i gutter heller da. Oppi hodet mitt kan det alltid svirre noen gutter, og for å si det som jeg sa når jeg var mindre, og om mulig hadde enda mindre greie på slike ting enn nå, hvis han hadde spurt om jeg ville blitt sammen med ham ville jeg nok sagt ja.

Jeg leste om det i bibelen litt. I 1. korinterne kapittel 7 står det en del om dette. Først sier Paulus at han skulle ønske alle var som han (altså ikke var gift) men at han vet at alle har forskjellige nådegaver. Videre skriver han:

25 Om de ugifte har jeg ikke noe bud fra Herren. Men jeg sier min egen mening, og ved Herrens miskunn er det gitt meg å være tro. 26 På grunn av den nødstid vi lever i, mener jeg det er godt for et menneske at det fortsetter å være ugift. 27 Er du bundet til en kvinne, så prøv ikke å bli fri. Er du ikke bundet, så finn deg ingen kone. 28 Om du likevel gifter deg, gjør du ingen synd, og om en ung pike gifter seg, synder hun ikke. Men de gifte vil få vanskeligheter som livet fører med seg, og dette vil jeg gjerne spare dere for.
(...)
Jeg vil at dere skal være fri for bekymringer. Den ugifte har omsorg for det som hører Herren til, hvordan han kan være til behag for Herren. 33 Men den som er gift, har omsorg for det som hører verden til, hvordan han kan være sin kone til lags, 34 og så blir han splittet. Den ugifte kvinne og den unge pike har omsorg for det som hører Herren til, for å være hellig både på kropp og sjel. Men den gifte kvinne har omsorg for det som hører verden til, hvordan hun kan være sin mann til lags. 35 Jeg sier dette til deres eget beste, ikke for å sette en felle for dere, men for at dere skal kunne leve sømmelig og holde dere trofast til Herren uten å bli trukket bort av noe. 36 Om noen mener at han kommer inn i et usømmelig forhold til piken sin, fordi han er i sin fulle kraft, og det må så være, da skal han gjøre som han vil: La dem gifte seg, han synder ikke med det. 37 Men den som står fast i sitt forsett, som ikke kjenner seg under noen tvang og har herredømme over sin egen vilje og har bestemt seg til å la piken være som hun er, han gjør vel i det. 38 Så gjør altså den rett som gifter seg med piken sin, og den som ikke gifter seg, gjør bedre. 39 En kvinne er bundet så lenge mannen hennes lever. Dersom mannen dør, er hun fri til å gifte seg med hvem hun vil, bare det skjer i Herren. 40 Men hun vil være lykkeligere om hun lever alene, etter min mening. Og jeg mener da også å ha Guds Ånd.

Altså tenkte jeg at det kanskje ikke var meningen at jeg skulle finne noen. Det jeg har uthevet her har jeg uthevet for min egen del. Jeg sier ikke at dere ikke skal finne dere noen, for all del, det ser dere også hvis dere leser her. Men kanskje det ikke er meningen for meg?

Jeg vil i allefall være veldig oppsatt på noe av det jeg også skrev i går. At vi alle søker enhet, og enheten mellom mann og kvinne ikke er den fullkomne enhet, bare enheten med Gud er det.

4 kommentarer:

Helen sa...

he fonne ut at eg e folle av kjærlighet i d sista! Men eg e høpløst forelska i en gutt som eg vett eg aldri kan få! Sånne ting e iche kjekt... men d e jo hjerta mitt som fortelle meg kem eg ska liga og iche:)

Eli sa...

Helen, eg he endeligt klart å komma innpå bloggen din nå, :D men d jekk isje an å gje kommentar :( Men d klare me sikkart å årna. Eg e glae du e full av kjærlighet, d e utruligt viktig at du e d ;)

sunshine sa...

hehehehe..måtte le når eg leste at du he venninnER (i flertall..?) som du he vært uvenn me halla livet :S Trudde bare d va meg eg :D hehehe
Men korti he eg sagt alt dette ?? Huske klart noge av d men isje alt...

Rare hukommelse du he då :)
Yes, fått øvt noge då..eg leste på jobb idag eg..hehehe..kule eg e då..

Men seriøst: ke gutta så svive åppe i ditt håve ? :P
Nei, ska sje mobba...
men eg hb sje at mi dårlige erfaring me gutta he påvirka deg t noge?! Tenk bare på kor goe venna meg og kristian e nå då, eller kor mange eg he likt som eg e venna me ennå...
Gutta e isje annerledes enn du og eg..du må bare bli kjende me di..d e derfor eg falle for så mange, når du blir kjente me di e di utroligt koselige..
Men eg trur d komme me alderen..plutselig ein dag komme du t å våkna og tenka: eg digge torleif?! han e bare så kule og greie...om eg begynne å¨forelska meg???...hehehe..eg ser d for meg eg :P

Bare vent så ska du se....Huske du at eg sa at eg vet kor du ska bo? Eg vet kem du ska gifta deg me og eg....hehhehe..vet ke katt du får og eg ...hehehehehee...sanndrømte eller noge eg....så gøy :D
yes, lalalalalalalallaal..nei, va d nok eller?

Lov ya babe :D snakkis pakkis

Eli sa...

hehe..jodå...d me 100% skreiv du i en blogg ei gong, åg d me at eg va gift med Gud sa du når me snakte om trafikklysrussakroå å du meinte eg va opptatt å burde gå me rød. men jo...d e vel kanskje bare deg eg he våre uvenn me då...men du e jo litt mange persona i deg sjøl så...neidå..bare tulle med deg...

åjodå, eg kan jo alltids finna meg någen eg åg en dag..kan jo aldri veda...men du mi synska tanta vett jo alt så :P å du så isje trur på profeti...merkelige e du...du må tru litt mer på deg sjøl må du ;) men eg syns godt du kan synska litt om at eg må få meg en lange gang. prøven går d isje så godt me...syns liksom bloggen e litt mer fristande då... he fonne min sjelevenn i dag då, blogge om Gud, går på skulen min, lige allmenn, å går på karate. hallo..skummelt... www.kristinems.blogspot.com ...leste om na i aviså...